Online medicijnen kopen: het is handig en privé, maar pas op voor onveilige websites

|

De scène komt steeds vaker voor in de VS: consumenten vervangen een reis naar de apotheek in de hoek met een klik op internet. Hier vinden ze honderden websites die receptgeneesmiddelen en andere gezondheidsproducten verkopen.

Veel van dit zijn veilige, legale bedrijven die echt gemak en privacy bieden. En ze gebruiken dezelfde veiligheidsmaatregelen als meer traditionele methoden voor het voorschrijven van medicijnen. Consumenten kunnen deze diensten grotendeels gebruiken met hetzelfde vertrouwen als in hun buurtapotheek. Sommige van deze sites zijn bekende grote apotheekketens. Anderen zijn lokale apotheken voor moeder en kind, die zijn opgezet om hun klanten elektronisch te bedienen.

Maar het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het online kopen van medicijnen. Sommige websites verkopen producten die niet door de FDA zijn goedgekeurd. Dit betekent dat ze niet zijn gecontroleerd op veiligheid en effectiviteit. Andere websites volgen mogelijk niet de gevestigde procedures die bedoeld zijn om consumenten te beschermen. Sommige sites vragen u bijvoorbeeld alleen om een ​​vragenlijst in te vullen voordat u receptgeneesmiddelen bestelt. Ze vereisen geen persoonlijke interactie met een zorgverlener.

Het kopen van medicijnen op sites als deze kan uw gezondheid in gevaar brengen. Het kan zijn dat u medicijnen krijgt die niet veilig zijn om in te nemen met andere medicijnen of producten die u gebruikt. Of het medicijn dat u koopt, is mogelijk besmet, nep of verouderd.

Een dappere, nieuwe wereld

Voor sommige mensen biedt het online kopen van receptgeneesmiddelen voordelen die niet verkrijgbaar zijn bij een plaatselijke apotheek, waaronder:

  • Betere beschikbaarheid van medicijnen voor mensen die aan huis gebonden zijn, of voor degenen die ver van de apotheek wonen.
  • Het gemak van het kunnen vergelijken van veel sites om de beste prijzen en producten te vinden.
  • Meer gemak en toegang tot een breed scala aan producten.
  • Gemakkelijkere toegang tot schriftelijke productinformatie en verwijzingen naar andere bronnen dan wat u normaal gesproken in traditionele winkelapotheken aantreft.
  • De mogelijkheid om producten te bestellen en met een apotheker te praten in de privacy van uw huis.

Medicijnen kopen via internet claimt ook geld te besparen. In sommige gevallen is dit waar.

Maar consumenten die online gezondheidsproducten zoeken, kunnen tientallen sites vinden die volgens de FDA juridisch twijfelachtig zijn. Velen van hen zijn gespecialiseerd in het verstrekken van medicijnen voor erectiestoornissen, kaalheid of gewichtsverlies. Anderen, gevestigd in het buitenland, beloven receptplichtige medicijnen te leveren tegen een veel lagere prijs dan in de VS.Deze medicijnen kunnen verschillen van de medicijnen die in de VS zijn goedgekeurd, of de houdbaarheidsdatum is verstreken. Weer andere sites doen valse gezondheidsclaims of adverteren dat u medicijnen kunt kopen zonder recept.

apotheek

Toezicht houden op online verkoop

Of nieuwe wetgeving het toezicht op online apotheken zal verbeteren, valt nog te bezien. Nationale medische raden regelen de medische praktijk, terwijl nationale apotheekraden toezicht houden op de apotheekpraktijk. De FDA en de Federal Trade Commission zorgen ervoor dat medicijnverkopers legale, wetenschappelijk bewezen claims voor hun producten indienen. Veel andere instanties, zoals de Amerikaanse douane en de Amerikaanse postdienst, handhaven wetten met betrekking tot de verzending van geneesmiddelen.

De FDA reguleert de veiligheid, effectiviteit en productie van farmaceutische medicijnen. Het regelt ook een deel van het voorschrijfproces.

Het reguleren van de online verkoop van gezondheidsproducten is nog vrij nieuw. Maar de FDA heeft met succes actie ondernomen tegen illegale sites.

 

Hoe online verkoop werkt

Over het algemeen werken legale online apotheken op deze manier:

Consumenten openen een rekening bij de apotheek en verstrekken hun krediet- en verzekeringsgegevens. De apotheek heeft een vergunning om receptgeneesmiddelen te verkopen door de staat waarin ze actief is. Het heeft ook een vergunning en in de staten waarnaar het verkoopt, als een vergunning buiten de staat nodig is.

Nadat u een account heeft aangemaakt, moet u een geldig recept indienen. Uw zorgverlener kan het bellen. Of u kunt het per fax of post naar de apotheek sturen.

Sommige online apotheken versturen producten vanuit een centrale plek. Bij andere kunt u het recept bij een plaatselijke apotheek ophalen. Voorschriften worden doorgaans snel geleverd, vaak zonder verzendkosten. Tegen een extra vergoeding leveren veel sites ’s nachts.

Sites hebben doorgaans een manier waarop u vragen aan de apotheker kunt stellen, via e-mail of een gratis nummer.

Leave a Comment