Complicaties op de lange termijn van Covid-19!

|

Aangezien de COVID-19-pandemie wereldwijd verwoesting blijft aanrichten, suggereren verschillende gegevensbronnen dat het herstelpercentage van COVID-19 in India op 23 augustus 2020 meer dan 70% bedraagt. India heeft momenteel bijna 2,4 miljoen patiënten die zijn hersteld van COVID-19. . Een belangrijke vraag blijft echter groot: herstelt een COVID-19-overlevende volledig na ontslag uit het ziekenhuis?

Het SARS-CoV-2-virus tast voornamelijk de luchtwegen aan en kan levensbedreigende longontsteking veroorzaken. Huidig ​​onderzoek toont aan dat de ziekte meer aanvalt dan alleen het ademhalingssysteem, en meerdere organen aantast met bloedstolsels en ontstekingen. Bijna 80% van de COVID-19-infecties is licht of asymptomatisch, 15% zijn ernstige infecties waarvoor zuurstof nodig is en 5% zijn kritieke infecties die beademd moeten worden.

Huidige observaties na COVID-19

Verschillende COVID-19 herstelde patiënten die terugkeerden naar artsen met aandoeningen zoals kortademigheid, hart-, long- en andere complicaties. Volgens een onlangs gepubliceerde studie uit Italië hebben veel patiënten met zelfs mildere vormen van COVID-19 aanhoudende symptomen van vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden tot 60 dagen na infectie. Bovendien rapporteren onderzoekers van deze Italiaanse studie dat bijna 43% van de herstelde patiënten de kwaliteit van leven heeft verslechterd en dat bijna 87% van de herstelde patiënten ten minste één persistent symptoom heeft, zelfs na twee maanden van herstel van de ziekte.

Na herstel kunnen sommige COVID-19-patiënten nog steeds met een reeks gezondheidsproblemen worden geconfronteerd, afhankelijk van de ernst van de ziekte die ze eerder hebben uitgelegd. Er is beperkt bewijs voor langdurige COVID-19-symptomen nadat de infectie is verdwenen. Er zijn echter meldingen van personen die maanden na de infectie nog steeds symptomen ondervinden, waaronder aanhoudend verlies van smaak of geur, onregelmatige hartslag, pijn op de borst, kortademigheid, extreme vermoeidheid, cognitieve problemen en terugkerende koorts.

Complicaties
Complicaties op lange termijn

Opgemerkt moet worden dat niet alle herstelde patiënten complicaties op de lange termijn melden. Patiënten na COVID-19 die het acute respiratory distress syndrome (ARDS) ontwikkelden, kunnen een hoger risico lopen op gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Littekens op de longen:

Verschillende rapporten suggereren dat sommige COVID-19-patiënten na herstel van ernstige COVID-19 longschade kunnen ervaren, waaronder gedeeltelijke of volledige littekens in de longen (longfibrose), wat resulteert in ernstige functionele beperkingen.

Geleidelijk aan kan het littekenweefsel de normale long vernietigen en het moeilijk maken voor zuurstof om in het bloed te komen. Een laag zuurstofgehalte kan kortademigheid veroorzaken, vooral tijdens lichamelijke inspanning.
Een verminderde longfunctie door SARS-CoV-2-infectie kan een negatief effect hebben op andere organen zoals het hart, de nieren en de hersenen, met aanzienlijke gevolgen voor de gezondheid die kunnen aanhouden nadat de infectie is overwonnen.

Hart gezondheid:

Volgens een kleine studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Cardiology (27 juli), kunnen sommige mensen die herstellen van COVID-19, maanden na hun eerste infectie last hebben van aanhoudende hartbeschadiging en ontsteking van de hartspier of myocarditis.
Ernstige systemische ontstekingsaandoeningen tijdens COVID-19 kunnen bij sommige personen een onregelmatige hartslag verergeren. De acute ontsteking veroorzaakt door de virusinfectie kan zowel de hart- als de nierfunctie verslechteren.

Mentale gezondheid:

Bovendien lopen mensen die intensieve zorg nodig hebben een verhoogd risico op psychische problemen zoals posttraumatische stressstoornis (PTSD), angst en depressie.

Gevolgtrekking:

Het is erg belangrijk voor ons allemaal om de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen met betrekking tot COVID-19 serieus te nemen. Met de heropening van bedrijven en openbare voorzieningen melden veel steden een toename van het aantal dagelijkse bevestigde gevallen van COVID-19.

Leave a Comment